MENU

Spomienka na zavraždených slovenských generálov

Pri Pamätníku zmierenia v areáli Ministerstva obrany SR sa dnes uskutočnila pietna spomienka na štyroch slovenských generálov, ktorí boli počas 2. svetovej vojny popravení v nemeckom koncentračnom tábore. Ich pamiatku si dnes uctili minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko.

„Sila a odvaha, ktorá nechýbala všetkým odporcom krutého nacistického režimu bola malou iskrou nádeje, že utrpenie, ktoré so sebou priniesla 2. svetová vojna a zverstvá, ktoré tento totalitný režim páchal na nevinných civilistoch, sa raz skončí. Naša úcta patrí všetkým, ktorí sa nebáli vzoprieť a bojovať za hodnoty, vďaka ktorým dnes žijeme v slobodnej a demokratickej krajine,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Rezort obrany si pamiatku štyroch slovenských generálov – divízneho generála Rudolfa Viesta, brigádneho generála Jána Goliana a generálov II. triedy Štefana Jurecha a Augustína Malára, ktorí boli zavraždení v koncentračnom tábore Flossebürg v Nemecku v marci 1945, pripomína od roku 2015. Spomienkové podujatie inicioval Klub generálov Slovenskej republiky a organizuje ho pravidelne v spolupráci s Generálnym štábom Ozbrojených síl SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
Pripomenuli sme si odkaz zavraždených generálov

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.