MENU

Na Sliači spomínali na generálmajora Otta Smika

V piatok 27. novembra 2020 si hlavní funkcionári taktického krídla Sliač uctili pamiatku 76. výročia tragickej smrti hrdinu slovenského vojenského letectva, generálmajora Otta Smika, DFC.

Vzhľadom k súčasným epidemiologickým opatreniam a nariadeniam súvisiacim s ochorením Covid-19, aktuálna situácia neumožnila prijímať návštevy mimo príslušníkov rezortu obrany a tiež zhromažďovanie väčšieho počtu príslušníkov ozbrojených síl na jednom mieste. Z tohto dôvodu nebolo možné organizovať pietny akt pre pozvaných hostí a verejnosť.

Pietnu spomienku na generálmajora Otta Smika, DFC v taktickom krídle Sliač si uctili položením venca a symbolickou minútou ticha pri jeho pamätníku zástupca veliteľa taktického krídla podplukovník Dušan Tichý, zastupujúci náčelník štábu taktického krídla major Peter Čajnák a veliaci poddôstojník nadrotmajster Štefan Patassy.

Zástupca veliteľa taktického krídla vo svojom príhovore vyzdvihol osobnosť generálmajora Otta Smika, DFC a jeho hrdinské činy, ktoré sú odkazom pre nasledujúce generácie nielen z radov príslušníkov rezortu obrany.

Veliteľ taktického krídla plukovník Josef Hausner zároveň dúfa, že nasledujúci rok bude tento významný pamätný deň bude prebiehať za účasti blízkej rodiny generálmajora Otta Smika, DFC a ďalších vzácnych pozvaných hostí, so všetkými poctami, vrátane pietneho aktu a slávnostného nástupu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Taktické krídlo Otta Smika Sliač, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.