MENU

Príslušníci OS SR v Brezovej pod Bradlom

oslávili najväčší vojenský sviatok roka


Minister obrany SR Jaroslav Naď v utorok 22. septembra spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR gen. Danielom Zmekom, štátnym tajomníkom Marianom Majerom, generálnym tajomníkom Služobného úradu MO SR Petrom Kozákom a profesionálnymi vojakmi oslávili v Brezovej pod Bradlom najväčší vojenský sviatok roka – Deň Ozbrojených síl SR.

Pri tejto príležitosti poďakoval minister Naď všetkým vojakom a vojačkám za ich obetavú službu vlasti a potvrdil, že súčasné vedenie rezortu bude naďalej pokračovať v skvalitňovaní podmienok ich profesionálnej služby po všetkých stránkach.

„Dnes, 22. septembra 2020 môžeme povedať, že sme prešli naozaj veľký kus cesty. Hurbanovských bojovníkov a našich profesionálnych vojakov spája predovšetkým hrdinstvo a vďačnosť. Tak ako vtedy, niekoľko tisíc dobrovoľníkov bojovalo za to, aby mohli slobodne žiť vo svojej vlasti, dnes opäť môžeme vidieť hrdinstvo – v našich vojakoch a vojačkách, ktorí denno-denne plnia úlohy v prospech mieru a bezpečnosti,“ povedal minister obrany J. Naď. „To ako zodpovedne pristupujú k svojej práci a nasadzujú životy, nielen v zahraničí, ale aj na území Slovenska, a vždy sa k týmto výzvam postavia čelom, je dôkazom ich odhodlanosti a vytrvalosti, za čo im ďakujem,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Šéf rezortu obrany zároveň potvrdil, že spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR hľadajú riešenia ako pomôcť profesionálnym vojakom pri plnení ich každodenných úloh v čo najväčšej možnej miere. „Verím, že profesionálni vojaci začali pociťovať zmeny, ktoré realizujeme s úprimným záujmom zlepšiť podmienky výkonu štátnej služby. Verím, že spoločne budeme môcť o rok povedať, že sme sa úspešne posunuli ďalej,“ dodal.

„Je mi veľkou cťou, že som sa dnes opätovne mohol prihovoriť pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl SR profesionálnym vojakom a vojačkám na mieste, kde sa pred 172 rokmi odohrala prvá bitka, v ktorej Slováci a Slovenky svoju túžbu po slobode, demokracii a spravodlivosti chceli naplniť aj konkrétnymi činmi. Zvíťazili preto, lebo mali vôľu po víťazstve – to je to najdôležitejšie, čo vojak v srdci nosí, a verím, že my ako nasledovníci tejto tradície jej máme dostatok,“ povedal náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko. Zároveň ocenil dôveru občanov v Ozbrojené sily SR. „Nemôže existovať žiadna prekážka, ktorá by nám zabránila v naplňovaní nášho posolstva,“ doplnil.

Vzhľadom na aktuálnu pandémiu sa vedenie rezortu rozhodlo pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl SR zorganizovať komorný pietny akt kladenia vencov bez účasti širokej verejnosti, ktorého súčasťou bol prelet leteckej techniky a defilé techniky OS SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /r

Súvisiace články:
Slávnostné zhromaždenie ku Dňu Ozbrojených síl Slovenskej republiky
Spomienka na hurbanovské boje v Brezovej pod Bradlom
Deň Ozbrojených síl SR vo Veliteľstve posádky Bratislava
Slávnostný nástup v ZZ II. Martin pri príležitosti Dňa OS SR
Vojaci v misiách a operáciách v zahraničí si pripomenuli Deň ozbrojených síl
Slávnostný nástup pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky
Významné ocenenie nášho kolegu
Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom
Slávnostný nástup vrtuľníkového krídla
Slávnostný nástup pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.