MENU

Piešťanská Buď-fitka zavítala do VHM

V piatok 18. septembra 2020 sa Vojenský historický ústav prostredníctvom Vojenského historického múzea Piešťany zapojil do turisticko-športového projektu Piešťanská Buď-fitka 2020.

Kedysi najpopulárnejšie a najmasovejšie turistické podujatie v Považskom Inovci s viac ako tisíckou účastníkov vzniklo viac než pred štyrmi desaťročiami. Prvý ročník odštartoval 3. októbra 1976 na troch trasách pre peších turistov o dĺžke 10, 16 a 22 km so štartom pri soche Barlolamača na Kolonádovom moste v Piešťanoch. Organizátorom bol v tej dobe Odbor turistiky TJ Tesla, a podujatie bolo známe pod názvom Teslácka Buď fit.

Dňa 18. septembra 2020 absolvovali dve skupiny stredoškolákov z Gymnázia Pierra de Coubertina prehliadku stálej expozície Vojenského historického múzea v Piešťanoch. Prehliadka s odborným výkladom bola súčasťou plánovanej 10-km turistickej trasy. Týmto spôsobom organizátori spojili pohybovú turistickú aktivitu s návštevou vojenského múzea. Študenti sa postupne oboznámili s vonkajšou, ale aj vnútornou časťou stálej expozície Vojenského historického múzea. Veríme, že pútavý výklad zaujal stredoškolákov z Gymnázia Pierra de Coubertina a vzbudil ich záujem o vojenskú minulosť Slovenska.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenský historický ústav Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.