MENU

Minister obrany Naď odhalil pamätník

venovaný ženistom zo Serede


Pri príležitosti blížiaceho sa 76. výročia SNP sa dnes minister obrany Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko zúčastnili v Seredi na odhalení pamätníka – pásového obojživelného transportéra PTS-10, ktorý je venovaný na pamiatku všetkým profesionálnym vojakom zo Ženijného práporu v Seredi, ktorí plnili a plnia úlohy v rámci domáceho a medzinárodného krízového manažmentu.

„Som mimoriadne vďačný všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tohto pamätníka. Ten je poďakovaním všetkým profesionálnym vojakom zo Ženijného práporu v Seredi, ktorí sa podieľajú na budovaní bezpečnosti doma aj v zahraničí v prospech nás všetkých,“ uviedol minister obrany J. Naď. Ako ďalej vysvetlil, transportér mestu na tento účel zapožičal Vojenský historický ústav.

Šéf rezortu obrany počas spomienkového podujatia udelil pamätné medaily k 75. výročiu SNP a skončenia 2. svetovej vojny a Pamätnú medailu ministra obrany Slovenskej republiky III. stupňa celkovo trinástim vojnovým veteránom.

Odkaz účastníkov národného boja za oslobodenie si v uplynulých dňoch pripomenuli aj obyvatelia mesta Pezinok pri Pamätníku osloboditeľov. Na podujatí sa za rezort obrany zúčastnil generálny riaditeľ Sekcie ľudských zdrojov Martin Jakál.

Minister obrany J. Naď vzdá hold hrdinom Slovenského národného povstania aj počas dnešnej pietnej spomienky, ktorá sa uskutoční v Bratislave na Námestí SNP.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd

Súvisiace články:
Slávnostné predstavenie pamätníka venovaného ženistom
Pamätník venovaný ženistom

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.