MENU

Projekt „Nájdi si svoj domov“

zavítal do VHM Piešťany


V dňoch 25. a 26. augusta 2020 sa VHÚ Bratislava - Vojenské historické múzeum Piešťany zapojilo do medzirezortného projektu Ministerstva obrany a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky pod názvom „Nájdi si svoj domov“. Projekt vytvoril partnerstvá medzi zariadeniami Ministerstva obrany SR, vojenskými útvarmi a centrami pre deti a rodiny.

V priebehu dvoch dní, Vojenské historické múzeum Piešťany otvorilo svoje brány pre 69 klientov Centra pre deti a rodiny zo Serede a Trnavy. Zamestnanci múzea spolu s príslušníkmi Ženijného práporu Sereď a Regrutačnej skupiny Trnava pripravili pre návštevníkov počas dopoludnia bohatý sprievodný program. Po prehliadke expozície múzea si deti za prísnych hygienických opatrení v súvislosti s prevenciou a zabránenia šírenia ochorenia Covid-19 pozreli 3D animáciu VHM, v ktorej sa v historických príbehoch z rokov 1919 až 2014 predstavuje top 12 zbierkových predmetov z Piešťan, Svidníka a z Vyhliadkovej veže na Dukle. Následne bola návštevníkom predvedená prezentácia Personálneho úradu OS SR v podaní Regrutačnej skupiny Trnava.

Pohybové aktivity v priestore vonkajšej expozície zabezpečovali príslušníci Ženijného práporu Sereď. Deťom z centier pripravili prekážkovú dráhu, ktorú mohli absolvovať „v plnej poľnej“ s prilbou na hlave a atrapou samopalu v rukách. Na jednotlivých stanoviskách nechýbali hod granátom a maľovanie na tvár.

Zábavnou, zároveň aj poučnou formou príslušníci Ozbrojených síl a Ministerstva obrany Slovenskej republiky pomohli vytvoriť zaujímavé letné zážitky deťom a mladistvým z centier pre deti a rodinu, ktoré to v živote často nemajú jednoduché.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenský historický ústav Bratislava

Súvisiaci článok:
Návšteva vojenského historického múzea v Piešťanoch

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.