MENU

Nikdy nezabudneme na tých,

ktorí v prospech bezpečnosti druhých prišli o to najcennejšie, čo mali


Minister obrany Jaroslav Naď si včera spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom a zamestnancami rezortu obrany pripomenuli počas pietnej spomienky pri Pamätníku zmierenia MO SR pamiatku všetkých príslušníkov ozbrojených a záchranných zborov, ktorí prišli o život pri plnení služobných úloh.

„Nikdy nezabudneme našich kolegov – profesionálne vojačky a vojakov, ktorých túžba po lepšom svete a pomoci druhým priviedla do radov ozbrojených síl a ktorým už, žiaľ, nemôžeme poďakovať za službu vlasti. Aj keď už touto ušľachtilou cestou nemôžu kráčať ďalej, ich odkaz v nás stále pretrváva,“ povedal pri príležitosti pietnej spomienke minister obrany Jaroslav Naď. Zároveň vzdal hold všetkým príslušníkom bezpečnostných a záchranných zborov, ktorí sa už nevrátili domov k svojím rodinám.

Spomienkové podujatie s názvom „Jazda za zabudnutých hrdinov“ už po 11-krát organizuje Klub generálov Slovenskej republiky spolu s občianskym združením Despatch Riders LE MC Slovak Republic. Súčasťou podujatia je aj návšteva Vojenského historického múzea v Piešťanoch, ako aj obce Bošáca, kde sa uskutoční jazda vojenských historických vozidiel v sprievode motocyklistov Policajného zboru SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
„Ride for the forgotten heroes – Jazda pre zabudnutých hrdinov“

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.