MENU

Minister Naď rokoval s predstaviteľmi

združenia UN - Veteran Slovakia


Minister obrany Jaroslav Naď dnes v priestoroch rezortu obrany rokoval s predstaviteľmi občianskeho združenia UN - Veteran Slovakia.

Počas stretnutia diskutovali o možnostiach podpory združenia zo strany rezortu obrany, ako aj o rozvoji ďalšej spolupráce. Venovali sa aj tomu, ako môže súčasné vedenie rezortu obrany prispieť k skvalitneniu plnenia cieľov a úloh združenia, a to najmä v oblasti starostlivosti o profesionálnych vojakov.

„Od prvého nasadenia slovenských vojakov do misií pod hlavičkou OSN v rámci samostatnej Slovenskej republiky uplynulo už 27 rokov. Za toto obdobie sa stali stabilnou a uznávanou súčasťou medzinárodných tímov, v ktorých spoločne v modrých baretoch plnili a stále plnia úlohy v prospech mieru a bezpečnosti. Patrí im za to naša úcta a poďakovanie,“ povedal šéf rezortu obrany. Pri tejto príležitosti zároveň vyjadril podporu združeniu a taktiež ocenil, že jeho cieľom je tiež vytváranie materiálnych podmienok pre skvalitňovanie života sociálne a zdravotne znevýhodneným bývalým príslušníkom mierových misií pod vedením OSN, ako aj občanom, ktorí sa podieľali na ich realizácii.

V súčasnosti pôsobí v zahraničných misiách a operáciách 463 príslušníkov Ozbrojených síl SR, pričom v rámci medzinárodného krízového manažmentu sa ich vystriedalo už viac ako 19 500. Rezort obrany aktuálne eviduje 8016 novodobých vojnových veteránov a 98 veteránov z obdobia 2. svetovej vojny.

Cieľom občianskeho združenia UN – Veteran Slovakia je združovať slovenských občanov, ktorí pôsobili v operáciách medzinárodného krízového manažmentu pod vedením OSN, alebo sa bezprostredne podieľali na ich realizácii. Aktívne spolupracuje aj so štátnymi a neštátnymi inštitúciami v Slovenskej republike vrátane rezortu obrany.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.