MENU

Podujatie pri príležitosti 81. výročia vyhlásenia

všeobecnej mobilizácie v Československu


V sobotu 21. septembra 2019 sa pri príležitosti 81. výročia vyhlásenia všeobecnej mobilizácie v Československu uskutoční spomienkové podujatie v areáli vojenského múzea izolovaného pechotného zrubu B-S 4 „Lány“ v Petržalke, ktorý sa nachádza v blízkosti hraničného priechodu Berg.

Spomienkové podujatie pripravilo O. Z. Múzeum petržalského opevnenia v spolupráci s Vojenským historickým ústavom, ktorý je správcom IPZ B-S 4 „Lány“.

V poradí už 9. ročník spomienkového podujatia je zameraný na prezentáciu vojenskej minulosti Slovenska, s dôrazom na pripomenutie tragických historických udalostí, ktoré sa odohrali v posledných rokoch existencie prvej Československej republiky.

Hlavným bodom programu bude ukážka streľby zbraní IPZ B-S 4 „Lány”, ktorá sa uskutoční o 13.00 h a 16.00 h. Súčasťou programu bude aj komentovaná prehliadka IPZ B-S 4 „Lány“. Návštevníci podujatia si budú môcť v rámci programu zastrieľať z historických expanzných zbraní a pozrieť si vojenské atrakcie, ktoré pre nich pripravili kluby vojenskej histórie (za vhodného počasia).

Viac informácií na www.mpo.sk.

Text: Vojenský historický ústav Bratislava
Foto: O. Z. Múzeum petržalského opevnenia

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.