MENU

Nemeckí študenti skrášľovali areál na Dukle

Počas prvého tohtoročného augustového dňa sa v areáli Vyhliadkovej veže na Dukle a Pamätníka a vojnového cintorína 1. československého armádneho zboru v ZSSR uskutočnila brigáda nemeckých študentov, ktorú zorganizovali Vojenský historický ústav Bratislava a Spoločnosť starostlivosti o nemecké vojnové hroby na Slovensku.

Nemeckí študenti pod odborným dohľadom zamestnancov VHÚ Bratislava – pracovníkov Múzejného oddelenia Vojenského historického múzea vo Svidníku svojou prácou zveľadili časť areálu Duklianskeho bojiska. Počas letného dňa vykonali viacero pomocných údržbárskych a záhradníckych prác, ktoré ocenia návštevníci tejto časti Duklianskeho bojiska.

Pracovné nasadenie a zanietenosť nemeckých študentov ocenil predstaviteľ Krajskej pobočky Nemeckého ľudového zväzu starostlivosti o nemecké vojnové hroby Dr. Michal Bochin. Zároveň vyslovil želanie pokračovať v spolupráci pri skrášľovaní miest, na ktorých sa odohrali ťažké boje za našu slobodu. Za odvedenú prácu patrí všetkým zúčastneným úprimné poďakovanie.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenský historický ústav Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.