MENU

Zrod expozície venovanej Protivzdušnej obrane

Československej ľudovej armády


V októbri 2018 nastala významná zmena v rámci vonkajšej expozície Vojenského historického múzea v Piešťanoch. Pod pozorným odborným dohľadom kpt. v. z. Jána Vereša vykonali príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky z Protilietadlovej raketovej brigády Nitra a Práporu logistiky Hlohovec v spolupráci s odbornými zamestnancami Vojenského historického múzea v Piešťanoch sériu náročných presunov zbierkových predmetov patriacich do zbierky VIII – Technika protivzdušná obrana.

Na nové miesta prezentácie presunuli jedenásť veľkorozmerných zbierkových predmetov (protilietadlové rakety Neva, Volchov, Dvina, rádiolokátory RL-128 a P-19, protilietadlové rakety Krug a Kub vrátane staníc navedenia…), čím vytvorili ucelenú časť vonkajšej múzejnej expozície, ktorá dokumentuje bojové prostriedky a techniku protivzdušnej obrany bývalej Československej ľudovej armády.

Všetkým zainteresovaným patrí naše úprimné poďakovanie, pretože ich úsilím sa zvýšila kvalita vonkajšej expozície Vojenského historického múzea v Piešťanoch.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenský historický ústav Bratislava

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.