MENU

Minister Gajdoš odhalil pamätnú tabuľu

venovanú obetiam 1. a 2. svetovej vojny


Minister obrany Peter Gajdoš v nedeľu 4. novembra odhalil v obci Veľké Kozmálovce pamätnú tabuľu venovanú obetiam 1. a 2. svetovej vojny. Zároveň si pri príležitosti blížiaceho sa 100. výročia ukončenia I. svetovej vojny uctil pamiatku všetkých, ktorí v boji za mier a slobodu položili vlastné životy.

„Hrôzy, ktoré so sebou 1. svetová vojna priniesla sú nepochybne mementom aj pre nás, že mier a sloboda sú hodnoty, ktoré nikdy neboli a ani dnes nie sú samozrejmosťou. A mnohí za ne zaplatili životom. Vítam preto každú takúto pietnu spomienku, pretože je dôkazom toho, že na hrôzostrašné následky oboch svetových vojen nezabúdame a že nám ich obete nie sú ľahostajné,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Pamätná tabuľa je od dnešného dňa súčasťou Pamätníka obetiam 2. svetovej vojny v obci Veľké Kozmálovce, ktorý bol slávnostne odhalený v roku 1965 v deň výročia Slovenského národného povstania.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Súvisiace články:
Príslušníci VePBA pri odhaľovaní pamätníka obetiam I. a II. svetovej vojny
Deň vojnových veteránov – 100. výročie od skončenia 1. svetovej vojny, 11. november 2018

Ozbrojené sily na oslavách Dňa národnej jednoty v Terste
Pietny akt kladenia vencov
P. Gajdoš: Pamätná tabuľa v obci Hájske bude pripomínať odvahu a statočnosť vojakov, ktorí v boji za mier položili životy
ZNGŠ-NŠ v obci Hájske

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.