MENU

Rekonštrukcia historických udalostí SNP

Minister obrany SR Peter Gajdoš si v nedeľu 19. augusta v areáli kempu v Oravskej Porube pripomenul 74. výročie Slovenského národného povstania v rámci podujatia s názvom „Orava 1944 – Do Zbrane!“ Zároveň si v Dolnom Kubíne uctil pamiatku tých, ktorí počas Slovenského národného povstania v boji za slobodu položili životy.

„Dnes si pripomíname obrovský počin našich predkov, ktorý sa odohral pred 74 rokmi. Vyžiadal si obrovské množstvo obetí a navždy zmenil pohľad sveta na náš národ,“ uviedol minister obrany Peter Gajdoš. Ako ďalej doplnil, spoločensko-kultúrne podujatie „Orava 1944 – Do zbrane!“ predstavuje príležitosť, ako priblížiť mladej generácii udalosti, ktoré sa v tomto regióne odohrávali počas 2. svetovej vojny.

Návštevníci kempu v Oravskej Porube si okrem rekonštrukcie historických udalostí z obdobia SNP na Orave mohli pozrieť aj dobové zbrane, techniku z obdobia 2. svetovej vojny, ale aj ukážky techniky Ozbrojených síl SR. Pre návštevníkov bolo zároveň pripravené aj vystúpenie Čestnej stráže prezidenta SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
„ORAVA 1944 – Do zbrane!“
P. Gajdoš: Zrekonštruovaný partizánsky bunker nad obcou Malinová bude občanom pripomínať, že sloboda nebola zadarmo

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.