MENU

Rezort obrany podporil výstavbu sochy

venovanej velikánovi gen. M. R. Štefánikovi


Ministerstvo obrany SR podporilo v rámci svojej dotačnej schémy ďalší projekt v prospech ochrany a rozvoja historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. Na zhotovenie sochy generála Milana Rastislava Štefánika poskytlo mestu Stará Ľubovňa celkovo 25 000 eur.

„Toto nápadité dielo je pripomienkou života a činov velikána svojej doby a našich dejín. Zároveň veľmi prívetivou formou približuje generála Štefánika mladým ľudom a deťom, ktoré sa môžu pozrieť cez objektív dobového fotoaparátu, prípadne si sadnúť na lodný/cestovateľský kufor s vojenskou uniformou a odfotiť sa so sochou generála,“ vyzdvihol minister obrany Jaroslav Naď s tým, že práve atraktívna forma približovania histórie verejnosti je efektívnym nástrojom pre osvetu verejnosti.

Socha gen. Štefánika, ktorú v piatok 30. septembra slávnostne odhalili v Starej Ľubovni za prítomnosti ministra obrany, je vyrobená z patinovaného bronzu podobne ako aj všetky jej súčasti. 180-centimetrové dielo na žulovom podstavci bolo realizované realistickou – jemnou špachtľovou modeláciou.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Súvisiaci článok:
Odhalenie pamätníka generála M. R. Štefánika

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.