MENU

73. výročie Slovenského národného povstania

Zamestnanci Ministerstva obrany SR a profesionálni vojaci si v pondelok 28. augusta na slávnostnom zhromaždení pripomenuli 73. výročie Slovenského národného povstania. Celoslovenské oslavy sa konajú dnes, v deň výročia 29. augusta v Banskej Bystrici.

„Naša sloboda nebola a nie je zadarmo. Máme obrovské šťastie, že obludnosť vojny poznáme iba z rozprávania našich starých rodičov a vojakov, ktorí pôsobili v operáciách medzinárodného krízového manažmentu,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš. Zároveň pripomenul, že uplynulo už 73 rokov, odkedy si možno dovtedy malý a nevýrazný národ, povedal „dosť“ a odhodlal sa postaviť proti fašizmu. „Je otázne či si dnes my Slováci uvedomuje bytostný význam Slovenského národného povstania,“ upozornil minister s tým, že množstvo ľudí vníma tento deň iba ako deň, keď majú voľno v práci.

Ozbrojené sily si dnes pripomenuli toto významné výročie v dejinách Slovákov aj na pietnej spomienke pri pamätníku na Námestí SNP v Bratislave, kde rezort obrany reprezentoval štátny tajomník Róbert Ondrejcsák.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: mjr. Peter Garaj, Pavol Vitko – MO SR

Súvisiaci článok:
Minister Gajdoš sa zúčastnil na oslavách 73. výročia SNP v Banskej Bystrici
Vo Zvolene odznela symbolická večierka obetiam povstania

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.