MENU

Minister obrany J. Naď sa stretol

so zamestnancami Múzea SNP


Minister obrany SR Jaroslav Naď sa dnes v Banskej Bystrici stretol a diskutoval so zamestnancami a vedením Múzea Slovenského národného povstania o vízii jeho ďalšieho efektívneho a transparentného fungovania, a to za podmienky, že návrh prevodu múzea schváli NR SR. Počas rozhovorov potvrdil, že rezort obrany má ambiciózne plány na jeho rozvoj vrátane adekvátnej podpory.

„Zamestnancov múzea som navštívil preto, aby som ich osobne a najmä úprimne ubezpečil o našich zámeroch. Po všetkom, čo sa okolo prevodu múzea pod rezort obrany povedalo a napísalo som považoval za prioritu porozprávať sa s tými, ktorých sa to týka najviac. Opätovne som zamestnancov múzea ubezpečil, že naším cieľom v žiadnom prípade nie je múzeum akokoľvek poddimenzovať, obmedzovať či likvidovať. Práve naopak, chceme mu poskytnúť lepšie podmienky, dôstojnosť a podporu. Rovnako tak aj jeho zamestnancom, ktorých prácu si úprimne vážim,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď a zároveň pripomenul, že po prechode pod MO SR by bola právna subjektivita múzea zachovaná.

Témou dnešnej diskusie boli aj návrhy a pripomienky zo strany zamestnancov, ktoré ocenil aj minister. Zamestnanci sa zaujímali napríklad o spôsoby dodávok a služieb pre múzeum, spoluprácu s Vojenským historickým ústavom a hovorili tiež o vzdelávacom centre a podujatiach v súvislosti s oslavami SNP či témou holokaustu.

„Išlo o veľmi produktívnu debatu. Verím, že si z nej všetci odnášame užitočné informácie a istotu v zámeroch s múzeom,“ zhodnotil minister J. Naď. Zároveň pripomenul, že pripomienky k budúcemu fungovaniu má aj rezort obrany, a to najmä v súvislosti s výsledkami odborných kontrol, ktoré prebiehali a naďalej prebiehajú.

O návrhu prevodu správy Múzea SNP pod rezort obrany bude ešte rozhodovať Národná rada SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.