MENU

VHÚ Bratislava na veľtrhu IDEB 2021

V bratislavskej Inchebe sa v dňoch 25. až 27. augusta 2021 konal 8. ročník medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB 2021.

Veľtrh slávnostne otvorili predseda vlády SR Eduard Heger, minister obrany SR Jaroslav Naď, minister obrany ČR Lubomír Metnar, štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer a náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko. Popri vyše sedemdesiatke vystavovateľov zo 17 krajín mal svoje zastúpenie aj Vojenský historický ústav, pričom prezentáciu zabezpečila jeho zložka, Vojenské historické múzeum Piešťany.

Na ploche takmer 200 m2, hneď vo vstupnej hale Incheby, pripravili odborní zamestnanci v spolupráci s Klubom vojenskej histórie ČSĽA Piešťany výstavu zameranú na školské učebné a školské výcvikové pomôcky v oblasti ručných palných zbraní a na spojovacie a pozorovacie prostriedky prieskumných jednotiek používaných po roku 1945. Okrem takmer ôsmich desiatok vystavených trojrozmerných predmetov sa pre návštevníkov prezentovala aj panelová výstava „Legionári – Naši hrdinovia Veľkej vojny 1914 – 1918“. Audiovizuálna prezentácia bola zabezpečená prostredníctvom filmov z dielne VHÚ. Milovníci vojenskej histórie si mohli prezrieť aj najnovšie publikácie našich vedeckých pracovníkov. Podľa priaznivých reakcií a veľkého počtu návštevníkov je zrejmé, že medzi verejnosťou je o vojenské dejiny Slovenska stále väčší záujem.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenský historický ústav Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.