MENU

MO SR zaznamenalo rekordný počet

žiadostí o poskytnutie dotácie


V tomto roku zaslali žiadatelia z mimovládneho sektora Ministerstvu obrany SR rekordných 158 žiadostí o poskytnutie dotácie na svoje projekty. Dotačná komisia rezortu hodnotila celkovo 142 žiadostí, ktoré splnili zákonné podmienky a rozhodla o podpore 50 projektov mimovládnych organizácií. Prerozdelila medzi ne celkovo 320 000 €, čo predstavuje viac ako trojnásobok v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi.

„Ide o pomoc dôležitej a celospoločensky prospešnej práce občianskych združení, nadácií, neziskových organizácií a ďalších subjektov v zmysle zákona, pričom ide samozrejme o projekty so zameraním na obranu a bezpečnosť,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď s tým, že medzi podporenými projektami dominujú vzdelávacie aktivity, športové, branno-športové, kultúrne a spoločenské podujatia zamerané na podporu výchovy občanov SR k vlastenectvu, informovanie o NATO a EÚ, prezentáciu Ozbrojených síl Slovenskej republiky a ochranu historického a kultúrneho dedičstva zameraného na vojenské dejiny.

Cieľom dotačnej komisie pri rozhodovaní a posudzovaní bolo poskytnúť podporu čo najväčšiemu počtu zmysluplných, kvalitných a spoločensky významných projektov, ktoré spĺňajú stanovený účel podľa zákona. Všetky aktivity podporených projektov musia žiadatelia ukončiť do 31. decembra 2021.

Vyhodnotenie všetkých projektov je zverejnené na webovom sídle MO SR.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.