MENU

Príslušníci 12. mpr zasahovali

na mieste dopravnej nehody


V kritických situáciách je dôležité zachovať rozvahu. Jednej z takých situácií čelili dvaja príslušníci 12. mechanizovaného práporu Nitra.

Stalo sa tak dňa 9. februára, počas cesty z obce Lehota do Nitry. Slobodník Lukáš Ševela a slobodník Dušan Valo sa stali svedkami dopravnej nehody. Za hustého sneženia si všimli, že protiidúci automobil dostal šmyk a čelne sa zrazil s posýpacím vozidlom so snežným pluhom. Odstavili vozidlo a rozbehli sa ku zdeformovanému osobnému automobilu. Našli v ňom zakliesnenú vodičku, ktorá silno krvácala z ruky a javila príznaky upadania do šoku. Zastavili krvácanie, privolali záchranné zložky a začali aplikovať protišokové opatrenia. Po príchode sanitky sa ju na pokyn zdravotnej služby pokúsili vyprostiť z vozidla, no podarilo sa to až po príchode záchranárov HaZZ. Následne kontaktovali matku zranenej vodičky a zabezpečili odtiahnutie zdemolovaného vozidla.

Slobodník Ševela a slobodník Valo svojim nasadením ukázali, že príslušníci Ozbrojených síl sú pripravení aktívne sa podieľať aj na pomoci občanom v krízových situáciách. Obaja menovaní to dokazujú aj počas nasadzovania v červenej zóne Fakultnej nemocnice Nitra pri plnení úloh sanitárov.

Veliteľ 1. mechanizovanej brigády, brigádny generál Ivan Balog poďakoval slobodníkovi Ševelovi a slobodníkovi Valovi za ich vysoko profesionálny a zároveň ľudský prístup a udelil im disciplinárnu odmenu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 12. mechanizovaný prápor Nitra, 1. mechanizovaná brigáda Topoľčany, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.