MENU

Minister Naď opäť vycestoval za vojakmi,

navštívil muničný sklad a hovoril aj o novinkách v objednávaní výstroja


Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom a náčelníkom Generálneho štábu OS SR gen. Danielom Zmekom navštívili muničný sklad, ako aj zásobovacie a výcvikové základne.

Osobnou návštevou jednotlivých útvarov OS SR postupne po celom Slovensku chce vedenie rezortu podrobne spoznať ich reálny stav a priority priamo od vojakov a tiež zistiť, čo sa podarilo urobiť za uplynulé obdobie v rámci investícií do infraštruktúry.

„Som rád, že postupom času sa na útvaroch stretávame aj s pozitívnymi správami o tom, čo sa už stihlo zlepšiť a napraviť. Stále však prevažuje množstvo práce, ktorou potrebujeme zastabilizovať zabezpečenie našich ozbrojených síl – od techniky, cez výstroj až po infraštruktúru,“ poznamenal minister obrany J. Naď.

Ako prvú dnes navštívil Zásobovaciu základňu v Nemšovej, kde si pozrel aktuálny stav v zabezpečení výstrojných súčiastok, ktoré sú k dispozícii pre vojakov. „Pre túto oblasť vyčleňujeme oproti minulosti zasadne viac prostriedkov, pričom našou snahou je tiež inovovať výstrojné súčiastky a zvýšiť ich dostupnosť pre vojakov aj prostredníctvom modernizácie výdajného systému. Po novom by si mohli vojaci objednávať oblečenie a obuv prostredníctvom mobilnej aplikácie. Intenzívne na tom pracujeme,” priblížil minister J. Naď.

Aj v priestoroch 5. pluku špeciálneho určenia a výcvikovej základne Síl pre špeciálne operácie v Žiline sa minister zaujímal najmä o potreby a možnosti zlepšenia podmienok a prostredia služby profesionálnych vojakov. Okrem toho dnes minister navštívil aj muničný sklad v Rašove, kde sa uistil o opatreniach súvisiacich s dodržiavaním jeho bezpečnosti a ochrany.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd

Súvisiaci článok:
Návšteva ministra obrany v MS Rašov

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.