MENU

Minister obrany Naď na IDEX 2021:

Slovenské podniky potrebujú podporu doma aj v zahraničí


Slovenské podniky obranného priemyslu potrebujú reálnu podporu vo forme zabezpečenia vhodných podmienok doma a tiež v rámci marketingu u partnerov v zahraničí. K ich rozvoju chce týmto spôsobom prispieť aj rezort obrany. Počas medzinárodného obranného veľtrhu IDEX 2021 v Abú Dhabí to potvrdil minister obrany SR Jaroslav Naď.

„IDEX patrí medzi najvýznamnejšie medzinárodné výstavy obrannej techniky na svete a preto som rád, že svoje zastúpenie na ňom malo aj Slovensko. Prostredníctvom expozície Ministerstva obrany SR sme v spolupráci s rezortnou akciovou spoločnosťou DMD Group predstavili produkty a schopnosti slovenských podnikov. Cieľom bolo otvoriť dvere exportu našich výrobkov do sveta,“ uviedol minister J. Naď na záver veľtrhu. Zároveň zdôraznil, že ide o napĺňanie iniciatívy reálnej pomoci domácemu obrannému priemyslu, ku ktorému sa zaviazala vláda vo svojom programovom vyhlásení.

Súčasťou zahraničnej služobnej cesty ministra bolo tiež rokovanie s ministrom obrany Spojených arabských emirátov Mohammedom Al Bowardim. Predmetom stretnutia bol rozvoj bilaterálnej spolupráce medzi Slovenskom a SAE v oblasti obrany a bezpečnosti. Pri tejto príležitosti došlo k podpisu dohody medzi SR a SAE o ochrane a výmene utajovaných skutočností. „Ide o nevyhnutný krok, ktorý umožní posunúť našu kooperáciu na ďalšiu úroveň,“ vysvetlil J. Naď.

Šéf slovenského rezortu obrany počas zahraničnej služobnej cesty v SAE hovoril o prehĺbení spolupráce aj s ministrami obrany Grécka, Egypta a tiež s námestníkom ministra obrany Českej republiky. Svojich kolegov informoval o postupe v modernizačných projektoch rezortu a predstavil viaceré slovenské spoločnosti a ich výrobu. „Stretnutia poslúžili tiež na výmenu skúseností krajín s bojom proti pandémii Covid-19,“ dodal minister.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.