MENU

Minister obrany Naď ocení výnimočné skutky

spojené s rezortom za rok 2020


Minister obrany SR Jaroslav Naď vyhlásil 24. ročník ankety Vojenský čin roka 2020, ktorej cieľom je oceniť a predstaviť výnimočné skutky a príbehy z radov profesionálnych vojakov ale aj mimo ozbrojených síl, ktorí zachránili život, pomohli verejnosti, alebo významným spôsobom prispeli k rozvoju a budovaniu dobrého mena Ozbrojených síl SR. Návrhy do ankety je možné posielať do 28. februára 2021.

„Každý rok prináša situácie, ktoré sú príležitosťou pomôcť a o to viac rok 2020, ktorý absolútne potvrdil potrebu spoločnej solidarity. Som rád, že aj anketa Vojenský čin roka je dôkazom, že naši vojaci sú naozaj pripravení pomáhať – vždy a všade, či už v službe, alebo mimo nej. Preto mi bude opäť cťou nielen oceniť laureátov, ale tiež prečítať si všetky nominácie týchto hrdinov. Príbehy o skutkoch, ktoré sa k nám vďaka ankete dostávajú, by inak možno ostali skryté,“ vyzdvihol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Výnimočné skutky budú oceňované v kategóriách záchrana života, pomoc verejnosti, priateľ armády, a taktiež v novej kategórii služba vlasti, ktorá vznikla na podnet náčelníka Generálneho štábu OS SR gen. Daniela Zmeka. Ide o ocenenie príslušníkov Ozbrojených síl SR, ktorí vynikajú mimoriadne aktívnym plnením svojich služobných úloh a povinností alebo významným prínosom prispeli k budovaniu Ozbrojených síl SR a ich dobrého mena či už doma alebo v zahraničí.

Jednotlivé nominácie je možné posielať elektronicky na adresu cinroka@mod.gov.sk, alebo poštou na oddelenie marketingu Komunikačného odboru Kancelárie ministra obrany (Kutuzovova 8, 832 47 Bratislava), pričom na obálku je potrebné uviesť „vojenský čin roka“.

O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR a hlavnou veliteľkou Ozbrojených síl SR.

Viac informácií je dostupných – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.