MENU

Biele kone v boji proti Covid-19

Príslušníci 11. mechanizovaného práporu Martin v tomto pandemickom období s plným nasadením a odhodlaním bojujú proti ochoreniu Covid-19. Mnohými zverenými úlohami prispievajú k prekonaniu krízy v súvislosti s celosvetovou pandémiou.

V rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“ sa príslušníci práporu podieľali na pilotnom plošnom testovaní na Orave a v okresoch Martin a Turčianske Teplice. Následne počas ďalších kôl testovania boli nasadení v Regionálnom veliteľstve Martin.

V prvej polovici októbra boli vojaci nasadení v Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Ružomberku a postupne v RÚVZ Žilina, Považská Bystrica a Dolný Kubín, kde plnia úlohy pri dohľadávaní kontaktov civilných obyvateľov, regulátorov, informátorov a administratívnych pracovníkov. V súčasnosti spoločne s vojakmi v posádke Martin zabezpečujú chod testovacieho miesta v kasárňach Podháj a plnia úlohy pri vstupe do Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadci a do Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici.

Zároveň vyškolení sanitári z 11. mpr sú vyčlenení pre Ústrednú vojenskú nemocnicu Slovenského národného povstania v Ružomberku, kde nepretržite plnia úlohy v dennej a nočnej zmene vrátane víkendov a sviatkov, spolu so zdravotníckym personálom na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny – KAIM, centrále JIS pre chirurgické odbory a na Covid oddelení.

Situácia na Slovensku v boji s koronavírusom neutícha, ale spoločným úsilím tieto neľahké úlohy spolu zvládneme.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 11. mechanizovaný prápor Martin, Ozbrojené sily SR /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.