MENU

Minister Naď navštívil vojakov v Leviciach

Minister obrany Jaroslav Naď spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom včera navštívili príslušníkov Ozbrojených síl SR z 13. mechanizovaného práporu v Leviciach. Šéf rezortu sa zaujímal nielen o to, ako môže rezort zlepšiť podmienky výkonu služby, ale aj o stav infraštruktúry a techniky, ktorú profesionálni vojaci používajú pri plnení úloh. Súčasťou pracovného výjazdu bolo aj stretnutie so zástupcami podnikov domáceho obranného priemyslu v Detve a Tisovci.

„Tak, ako to zdôrazňujem pri každej návšteve vojenského útvaru, aj dnes platí, že v otázkach zlepšenia podmienok výkonu služby profesionálnych vojakov nemienime sedieť zo založenými rukami, práve naopak, pri každom jednom výjazde som sa aktívne zaujímal o to, ako môže vedenie rezortu aj v tejto oblasti posunúť veci vpred,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Zároveň ocenil, že práporová skupina z Levíc absolvovala v tomto roku certifikáciu mechanizovanej práporovej skupiny pod názvom Slovak Rifles, čím potvrdila pripravenosť a nasaditeľnosť síl v rámci štandardov NATO.

Počas stretnutia so zástupcami domáceho obranného priemyslu informoval minister Naď o cieľoch a prioritách rezortu, ktorými sú v tejto oblasti predovšetkým podpora, rozvoj a revitalizácia spoločností so zameraním na výrobky obranného priemyslu. Dodal, že spoluprácu môže zefektívniť aj nová dohoda, ktorú tento týždeň uzavrelo Ministerstvo obrany SR so Združením bezpečnostného a obranného priemyslu SR.

13. mechanizovaný prápor v Leviciach plní úlohy zabezpečenia obrany SR ako súčasť 1. mechanizovanej brigády a podieľa sa tiež na plnení asistenčných úloh na území Slovenskej republiky, ktorých cieľom je poskytovať pomoc civilným orgánom, organizáciám a obyvateľstvu pri plnení úloh v čase výnimočného stavu alebo núdzového stavu, pri ktorom sú ohrozené životy a zdravie osôb alebo majetok a pri odstraňovaní jeho následkov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.