MENU

Rezorty obrany a kultúry majú viacero

spoločných tém a chuť spolupracovať viac, ako doteraz


Minister obrany SR Jaroslav Naď včera na pôde rezortu obrany prijal ministerku kultúry SR Natáliu Milanovú. Diskutovali o viacerých spoločných témach, medzi nimi najmä o možnej zmene zriaďovateľskej pôsobnosti Múzea SNP, spolupráci pri využití Posádkového klubu Trenčín či starostlivosti o vojnových veteránov.

„S ministerstvom kultúry má rezort obrany oveľa viac spoločných tém, ako sa na prvý pohľad môže zdať a veľmi oceňujem, že debata s pani ministerkou je vždy vecná a konštruktívna. Chceme Slovensko posúvať vpred, preto sa teším na ďalšiu spoluprácu a jej výsledky,“ vyzdvihol minister obrany SR Jaroslav Naď. Zároveň potvrdil, že rezort obrany má záujem o prevod zriaďovateľskej pôsobnosti Múzea Slovenského národného povstania od ministerstva kultúry. „Je to zmysluplný zámer, ktorý bude predmetom rokovaní na úrovni odborníkov,“ uviedla ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Ďalšou témou rokovania bolo využitie Posádkového klubu Trenčín, ktorý je v súčasnosti kompletne po rekonštrukcii a pripravený na využitie. „Naším spoločným cieľom je, aby sa jeho nové priestory stali prínosom v kultúrnej oblasti nielen pre samotné mesto ale tiež región – samozrejme, keď to situácia s pandémiou dovolí. Verím, že aj táto investícia napomôže mestu Trenčín utvrdiť si jeho pozíciu ako jedného z najdôležitejších miest rozvoja kultúry na Slovensku, k čomu chceme dopomôcť aj my,“ priblížil šéf rezortu obrany J. Naď.

Minister J. Naď ocenil tiež záujem ministerky N. Milanovej o starostlivosť o vojnových veteránov v rámci rezortu obrany, ako aj o možnosť užšej spolupráce pri ich podpore.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.