MENU

Vozový park rezortu obrany sa rozšíril

o 271 nových vozidiel


Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes v priestoroch rezortu obrany odovzdal profesionálnym vojakom, príslušníkom Vojenskej polície a ďalším zamestnancom rezortu „symbolický kľúč“ od celkovo 271 nových vozidiel, ktoré nahradia už zastaranú automobilovú techniku.

Vozidlá budú slúžiť Ozbrojeným silám SR a Vojenskej polícii, pričom slávnostne si ich dnes prevzali náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko a riaditeľ Vojenskej polície plk. Valentín Cebo.

„S kvalitným plnením úloh profesionálnych vojakov, ale aj zamestnancov rezortu vrátane vojenských policajtov ide ruka v ruke okrem iného aj spoľahlivá technika. Som preto veľmi rád, že od dnes majú k dispozícii nové vozidlá, ktoré sú súčasťou „generačnej výmeny“ opotrebenej automobilovej techniky. Verím, že tak prispejeme nielen k ešte efektívnejšiemu plneniu služobných úloh, ale predovšetkým k bezpečnosti užívateľov týchto vozidiel,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Pre potreby Ozbrojených síl SR a ďalšie zložky Ministerstva obrany SR bolo obstaraných celkovo 242 vozidiel v celkovej hodnote 3 695 600 eur s DPH (z toho 147 vozidiel typu Hyundai i30 hatchback a 95 vozidiel Hyundai i30 kombi). Nové vozidlá sú určené pre všetky útvary a zariadenia Ozbrojených síl SR, pričom nahradia zastaranú automobilovú techniku, ktorá je po dobe životnosti (počtom odjazdených kilometrov, rokmi alebo kombináciou oboch).

Vojenská polícia si dnes prevzala 29 nových vozidiel v celkovej hodnote 822 590 eur s DPH (z toho 19 vozidiel typu KIA Sportage a 10 vozidiel Hyundai Tucson). Uvedené vozidlá budú využívať vojenskí policajti pri zabezpečení plnenia úloh stanovených pre Vojenskú políciu, a to najmä pri vykonávaní policajných činností v dopravnej a poriadkovej službe, pri ochrane a sprevádzaní VIP osôb, pri odhaľovaní a dokumentovaní trestnej činnosti a pri výcviku príslušníkov Vojenskej polície. Vozidlá budú dislokované v rámci oddelení policajného výkonu odborov policajných činností a Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová-Hronsek.

Nákup vozidiel bol realizovaný v zmysle zákona o verejnom obstarávaní na základe kúpnych zmlúv z platných rámových dohôd, ktoré boli výsledkom verejných súťaží s elektronickými aukciami. Uzatvorené zmluvy sú verejnosti dostupné v Centrálnom registri zmlúv.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.