MENU

Minister Naď zablahoželal víťazom 16. ročníka

literárnej súťaže rezortu obrany


Víťazi 16. ročníka literárnej súťaže Ministerstva obrany SR si včera z rúk ministra obrany Jaroslava Naďa prevzali ocenenia. Študenti stredných a vysokých škôl posielali svoje príspevky na tému „Akú cenu má mier?“, pričom tento rok prišlo v rámci súťaže až 299 prác, z toho 244 stredoškolských a 55 vysokoškolských.

„Literárna súťaž nám opäť ukázala, že témy spojené s rezortom obrany a bezpečnosťou nie sú študentom cudzie. Práve naopak, aktívne sa o ne zaujímajú a majú aj v rámci tohtoročnej témy čo povedať. Potvrdzuje to aj počet súťažných prác, ktoré nám tento rok prišli,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

V kategórii stredné školy sa na 1. mieste umiestnila Lenka Kolcunová, študentka Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni. Na 2. mieste sa umiestnila Sandra Grimeková z Gymnázia Jána Hollého v Trnave a na 3. mieste Gabriela Spišáková, študentka Gymnázia Michalovce.

V kategórii vysokých škôl získala hlasovaním na sociálnej sieti najviac hlasov literárna práca Simony Jurkovej z Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Na 2. mieste sa umiestnila Jana Biganičová z Prešovskej univerzity a cenu za 3. miesto si odniesla študentka Univerzity Komenského v Bratislave Beáta Cséfalvayová.

V 1. kole boli práce hodnotené odbornou komisiou rezortu obrany. Následne bolo 5 najlepších prác z každej kategórie zaradených do 2. kola, v ktorom o víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti od 1. do 6. decembra 2020. Celkovo sa do hlasovania zapojilo 8322 používateľov sociálnej siete.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.