MENU

Minister Naď poďakoval profesionálnym vojakom

a vojenským duchovným za dlhoročnú prácu, nasadenie a obetavosť


Pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov dnes minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil Ústredie ekumenickej pastoračnej služby OS a OZ SR, aby osobne poďakoval vojenským duchovným za službu v rámci medzinárodného krízového manažmentu, ako aj pri krízových situáciách doma na Slovensku.

Šéf rezortu obrany si dnes osobne uctil aj jedenásť profesionálnych vojakov, ktorí končia svoje pôsobenie v Ozbrojených silách SR a odchádzajú do výsluhového dôchodku.

„Práca našej duchovnej služby možno nie je takpovediac najviditeľnejšou súčasťou ozbrojených síl, no je naozaj veľmi dôležitá. Jej príslušníci pomáhajú každý deň, pričom sú schopní a ochotní pomáhať ľuďom aj v tých najzložitejších životných situáciách. Za ich službu a výnimočné skutky som im preto chcel poďakovať aj takto osobne,“ ocenil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Šéf rezortu obrany venoval vojenským duchovným Pamätnú medailu k 75. výročiu SNP a skončenia 2. svetovej vojny. Osobne si ju dnes prevzal generálny duchovný Ústredia ekumenickej a pastoračnej služby OS a OZ SR plk. Viktor Sabo, dekan – riaditeľ Ú EPS kpt. Dávid Vargaeštok, riaditeľ správy Ú EPS Milan Gajdoš, starší kaplán zo Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce kpt. Šimon Czap, duchovný z Akadémie policajného zboru Bratislava npor. Milan Bartko a väzenský pastor z Ústavu výkonu väzby a ústavu na výkon trestu odňatia slobody Nitra kpt. Milan Graus.

Minister obrany SR Jaroslav Naď sa dnes spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR gen. Danielom Zmekom osobne stretol aj s jedenástimi profesionálnymi vojakmi, ktorí k 31. 12. 2020 ukončia svoju aktívnu službu v ozbrojených silách. Konkrétne ide o jedného generála, jedného štábneho nadrotmajstra a deviatich plukovníkov. „Všetci títo vojaci odovzdali ozbrojeným silám za roky pôsobenia obrovský kus seba – svojho času, talentu, snahy a odhodlania robiť všetko pre bezpečnosť Slovenska a jeho obyvateľov. Patrí im za to moja hlboká úcta a vďaka,“ vyzdvihol minister J. Naď, ktorý odchádzajúcim vojakom spolu s poďakovaním venoval aj vojenské ocenenie – medailu a vyznamenanie.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.