MENU

Minister obrany Naď a český veľvyslanec Tuhý

počas rokovania potvrdili výnimočné vzťahy medzi Slovenskom a Českom


Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes v priestoroch rezortu obrany prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Českej republiky na Slovensku Tomáša Tuhého, ktorého na rokovaní sprevádzal aj pridelenec obrany ČR genmjr. Ján Gurník.

Ústrednou témou rozhovoru bola bilaterálna spolupráca krajín v oblasti obrany a bezpečnosti. „S Českou republikou máme naozaj výnimočný vzťah a naša vzájomná spolupráca je na vynikajúcej úrovni. Vždy sa však dá ísť ešte ďalej, preto sme sa s pánom veľvyslancom rozprávali aj o tom, ako našu spoluprácu ešte zintenzívniť napríklad v oblasti budovania spôsobilostí ozbrojených síl či podpory obranného priemyslu,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

V rámci stretnutia informoval minister českého veľvyslanca aj o modernizácii v rámci OS SR. Predstavil mu postup v obstarávaní rádiolokačnej techniky pre Vzdušné sily OS SR, ako aj v ďalších prebiehajúcich projektoch. Témou dnes boli tiež plánované investície do dlhodobo zanedbávanej vojenskej infraštruktúry. V tejto súvislosti hovorili najmä o modernizácii letísk ale aj o budovách a sídlach ozbrojených síl, ktoré sú vo veľkej miere v zlom až kritickom stave.

Súčasťou diskusie bol tiež vývoj pandémie v oboch krajinách. Veľvyslanec T. Tuhý vyjadril uznanie Ozbrojeným silám SR za zvládnutie operácie Spoločná zodpovednosť a plošného testovania obyvateľov Slovenska na prítomnosť ochorenia Covid-19. „Rola ozbrojených síl bola nezastupiteľná a úspešná,“ ocenil.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.