MENU

Štátny tajomník M. Majer diskutoval

s britským veľvyslancom N. Bakerom


Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer prijal včera na pôde rezortu obrany mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigela Bakera.

Počas stretnutia diskutovali o prioritách oboch krajín v oblasti bezpečnostnej a obrannej politiky, ako aj o možnostiach ďalšej spolupráce po ukončení prechodného obdobia a vystúpenia Spojeného kráľovstva z EÚ. Diskusia bola venovaná aj zapojeniu Spojeného kráľovstva do misií a operácií Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky EÚ.

„Spoločné riešenie otázok obrany a bezpečnosti predstavuje dôležitú súčasť našich európskych a transatlantických vzťahov, je preto dôležité, aby sme na súčasné výzvy hľadali riešenia v rámci už existujúcej spolupráce a naďalej ju rozširovali,“ povedal štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer. Ako ďalej dodal, spoločné zahranično-politické priority oboch krajín potvrdzujú význam a dôležitosť prehlbovania vzájomných vzťahov v politicko-vojenskej oblasti.

Témou stretnutia boli aj aktuálne opatrenia vlád oboch štátov v súvislosti s pandémiou Covid-19. V tejto súvislosti priblížil štátny tajomník Majer veľvyslancovi Bakerovi, že so zvládnutím situácie budú pomáhať aj príslušníci OS SR prostredníctvom najväčšej operácie v dejínách Slovenska s názvom „Spoločná zodpovednosť“.

Štátny tajomník M. Majer zároveň informoval britského veľvyslanca N. Bakera o finalizovaní prípravy Obrannej stratégie SR, ako aj o príprave Bezpečnostnej stratégie SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Informoval ho tiež o modernizačných projektoch, ako aj o aktuálnom nasadení príslušníkov OS SR v rámci medzinárodného krízového manažmentu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.