MENU

Aktuálne nasadenie OS SR počas pandémie

Ozbrojené sily SR na základe uznesenia vlády naplánovali a aktuálne vykonávajú operáciu „Spoločná hradba“. Oddnes je nasadených 262 vojakov v 14 mobilných odberových miestach, 12 regionálnych úradoch verejného zdravotníctva a 16 nemocniciach na celom území Slovenskej republiky.

Do konca týždňa sa predpokladá denné nasadenie viac ako 500 vojakov a vojačiek v 35 regionálnych úradoch, 20 odberových miestach a 38 nemocniciach.

Na základe požiadaviek krízového štábu ministerstva zdravotníctva slovenskí vojaci pomáhajú s usmerňovaním a administratívou prichádzajúcich na vstupoch do nemocníc a mobilných odberových miest, s dohľadávaním a trasovaním prípadov v regionálnych úradoch verejného zdravotníctva. Na základe požiadavky sme pripravení poskytnúť asistenciu príslušníkom policajného zboru a mestskej polície pri kontrole dodržiavania opatrení epidemiológov.

Nasadení vojaci budú pôsobiť v časoch a zmenách podľa spresnenia jednotlivých úradov, nemocníc a odberových miest. K tomuto sme naplánovali nevyhnutnú logistickú podporu. Pre potreby dohľadávania a trasovania sme vyčlenili viac ako 200 kusov výpočtovej techniky a potrebné množstvo mobilných telefónov.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.