MENU

Najväčší morálny sľub profesionálneho vojaka

v Martine zložilo 284 čakateľov a kadetov AOS


Základný vojenský výcvik pre čakateľov prípravnej štátnej služby, kadetov Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši a absolventov vysokých škôl dnes v priestoroch martinskej Základne výcviku a mobilizačného doplňovania ukončilo slávnostnou prísahou 284 čakateľov a kadetov, z toho 53 žien. Zablahoželať im prišli aj minister obrany Jaroslav Naď a štátny tajomník Marian Majer.

„Absolventom 7-týždňového základného vojenského výcviku blahoželám k úspešnému zvládnutiu všetkých úloh a výziev, ktoré museli zdolať počas tejto prípravy. V ich ďalšom pôsobení, či už v útvaroch ozbrojených síl, alebo v rámci štúdia im želám veľa úspechov a verím, že budúca služba v ozbrojených silách splní ich očakávania,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Taktiež dodal, že oproti minulým rokom tento rok vzrástol záujem o vstup do Ozbrojených síl SR. „Tento rok nám prišlo veľké množstvo žiadostí. Dnes sme mohli vidieť „mimoriadne kvalitný výber“ a verím, že tento trend bude pokračovať aj naďalej,“ povedal.

Čakatelia prípravnej štátnej služby odchádzajú plniť úlohy v rámci jednotlivých vojenských útvarov a kadeti začnú svoje štúdium na Akadémii ozbrojených síl, kde budú po jeho úspešnom ukončení vymenovaní do hodnosti poručík. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s pandémiou Covid-19 sa slávnostné vyradenie uskutočnilo len za účasti rodinných príslušníkov a pozvaných hostí. Verejnosť mohla vojenskú prísahu sledovať v rámci online prenosu na facebookovej stránke Ozbrojených síl SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR /r
Foto: CCT, Sily pre špeciálne operácie, Ozbrojené sily SR

Súvisiaci článok:
Vojenská prísaha v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.