MENU

Novým riaditeľom Vojenského spravodajstva

je brigádny generál Róbert Kleštinec


Dňa 16. septembra 2020 bol ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom do funkcie riaditeľa Vojenského spravodajstva vymenovaný brigádny generál Róbert Kleštinec, ktorý doteraz pôsobil vo funkcii zástupcu veliteľa Vzdušných síl OS SR. Šéf rezortu obrany sa tak rozhodol aj na základe stanovených kritérií, ktorých úspešné splnenie bolo predpokladom na túto funkciu.

„Vždy som trval na tom, aby funkcia riaditeľa Vojenského spravodajstva bola obsadzovaná na základe prísnych kritérií, ktoré zohľadňujú nielen vysoký odborný, ale aj morálny kredit uchádzačov, pretože len tak môžeme zabezpečiť transparentné fungovanie bezpečnostných služieb štátu. Nový riaditeľ tieto požiadavky spĺňa a ja verím, že moje rozhodnutie sa pretaví aj vo výsledkoch činnosti celého Vojenského spravodajstva,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Ako ďalej doplnil, brig. gen. Róbert Kleštinec úspešne prešiel bezpečnostnou previerkou najvyššieho stupňa „prísne tajné“, ktorá je požadovaná na uvedenú funkciu.

Riadením Vojenského spravodajstva bol od apríla 2020 poverený 1. zástupca riaditeľa VS Juraj Štefanka. Vojenské spravodajstvo plní úlohy spravodajského zabezpečenia obrany, obranyschopnosti a bezpečnosti SR v pôsobnosti Ministerstva obrany SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.