MENU

Príprava na certifikáciu 13. mprsk

V Centre výcviku Lešť sa od 9. augusta 2020 začala príprava jednotiek 13. mechanizovanej práporovej skupina (ďalej len „13. mprsk“) na prTC s BS, preverenie vycvičenosti a zároveň hodnotenie národnej pripravenosti CREVAL 13. mprsk, ktoré sa uskutoční v dňoch od 1. do 4. septembra.

Jednotky prichádzajúce na cvičenie absolvovali poučenie o protiepidemiologických opatreniach. Súčasťou prípravy sú zamestnania z vedenia bojových vozidiel, strelecké prípravy a kontrola zladenosti 13. mprsk.

1. mechanizovaná rota (ďalej len „1. mr“) bola 17. augusta počas „Kontroly zladenosti roty“ preverená zo vševojskovej prípravy a následne od 19. do 20. augusta vykonala „Rotné taktické cvičenie s bojovou streľbou“ (ďalej len „rTC s BS“) s hodnotením „dobrý“, čím ukončila svoju etapu výcviku na stupni rota.

Rota logistickej podpory bola počas Odborného taktického cvičenia od 19. do 20. augusta preverená kontrolnou skupinou z Práporu logistickej podpory z Topoľčian z odborných vedomosti pri zriaďovaní výdajných miest v poľných podmienkach linkovým spôsobom, vo vykonaní presunov, zo zriadenia veliteľského stanovišťa, z vykonania maskovania a rozvinutia kolektorov čaty zásob a prepráv, v rozvinutí dielenských prostriedkov, vytýčení zhromaždiska poškodenej techniky, ako aj z vytvorenia bojového zabezpečenia v priestore rozmiestnenia. Jednotka bola hodnotená známkou „dobrý“.

Veliteľ 13. mprsk podplukovník Richard Király sa na záverečnom vyhodnotení poďakoval všetkým vojakom za profesionálny a zodpovedný prístup k doteraz plneným úlohám a vyzval ich k maximálnemu nasadeniu počas záverečného certifikačného cvičenia.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 13. mechanizovaný prápor Levice, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.