MENU

MO SR chce do prípravy novely zákona

o štátnej službe profesionálnych vojakov zapojiť aj samotných vojakov


Ministerstvo obrany SR pripravuje opatrenia na zlepšenie podmienok výkonu štátnej služby profesionálnych vojakov, ktorých súčasťou bude aj novela zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov.

Do jej prípravy chce rezort obrany zapojiť aj samotných príslušníkov Ozbrojených síl SR. Vojaci môžu svoje nápady na zmeny, úpravy alebo doplnenie zákona posielať do 31. októbra 2020 na e-mailovú adresu novela281@mod.gov.sk.

„Keďže ma náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR požiadal o úpravu legislatívy tak, aby sme skvalitnili podmienky vojakov pre službu vlasti, veľmi rád mu vyhoviem, avšak s podmienkou, že do procesu úpravy musia byť zapojení aj priamo vojaci. Preto som sa ich rozhodol osloviť listom s výzvou a ponukou, aby sme do tejto novely išli spolu. Zároveň chcem všetkých vojakov a vojačky ubezpečiť, že každým jedným podnetom sa spolu s kolegami budeme zaoberať,“ povedal v tejto súvislosti minister obrany SR Jaroslav Naď.

Novela zákona č. 281/2005 má zabezpečiť dynamický a pružný priebeh štátnej služby profesionálnych vojakov reflektujúci požiadavky ozbrojených síl Slovenskej republiky, a to s dôrazom na rozvoj systému vzdelávania, kariérneho postupu, služobného hodnotenia a nefinančných benefitov.

Vedenie rezortu chce aj týmto krokom presadzovať zásady transparentnosti, objektivity a profesionality vo všetkých oblastiach spadajúcich do pôsobnosti Ministerstva obrany Slovenskej republiky a súvisiacich s vytváraním optimálnych podmienok výkonu štátnej služby profesionálnych vojakov.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Jakub Neubauer – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.