MENU

Minister Naď má nového externého poradcu

pre domáci obranný priemysel


Minister obrany SR Jaroslav Naď má od 1. augusta 2020 nového externého poradcu pre oblasť obranného priemyslu. Je ním Ing. Peter Koreň, ktorého na túto pozíciu nominovalo priamo Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu (ZBOP).

Šéf rezortu tak splnil sľub o prehĺbení spolupráce so združením aj formou personálneho obsadenia priamo v rámci rezortu obrany, ktorý dal slovenským výrobcom obrannej techniky pri nástupe do svojej funkcie.

„Som veľmi rád, že môj tím posilní odborník, ktorý má v oblasti zbrojárskeho priemyslu, obchodu a výroby naozaj bohaté skúsenosti. Okrem toho pôsobil dlhé roky aj v rezorte obrany, kde získal cenné skúsenosti aj priamo z oblasti vyzbrojovania,“ ocenil minister obrany Jaroslav Naď. Zároveň priblížil, že predmetom vzájomnej spolupráce bude v prvom rade efektívna a praktická podpora domáceho obranného priemyslu. „Je to naozaj dôležitý krok, ktorý ako verím, rozbehne spoluprácu s našimi podnikmi tým správnym smerom. Na rozdiel od mojich predchodcov sú mojím cieľom reálne výsledky, nie iba reči,“ dodal.

Predmetom činnosti P. Koreňa na rezorte obrany budú najmä konzultácie v oblasti spolupráce medzi Ministerstvom obrany Slovenskej republiky a Združením bezpečnostného a obranného priemyslu, ako aj zastúpenie rezortu na projektových procesoch zavádzania výzbroje a techniky v prospech Ozbrojených síl SR. Súčasťou jeho agendy bude tiež informovanie o výrobných a kapacitných možnostiach a dodávateľských schopnostiach členov ZBOP v prospech rezortu obrany, a naopak poskytovanie informácií o projektoch ministerstva obrany členom ZBOP. Napomáhať bude aj vytváraniu podmienok pre podporu slovenských subjektov ZBOP pri presadzovaní sa na medzinárodných trhoch.

Rezort obrany uzatvoril s Ing. Petrom Koreňom dohodu o pracovnej činnosti na obdobie od 1. augusta 2020 zatiaľ do ‪31. decembra 2020, a to v rozsahu jednej hodiny týždenne, pričom za túto činnosť mu na základe dohody pripadá odmena 3,333 eur brutto za hodinu práce.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.