MENU

Po týždni opäť strávené popoludnie s deťmi

z Centra pre deti a rodiny Svidník


Po týždni opäť strávené popoludnie s deťmi z Centra pre deti a rodiny SvidníkV rámci projektu práce s deťmi a mladými dospelými z Centier pre deti a rodiny (ďalej len CDaR) sa príslušníci veliteľstva 2. mechanizovanej brigády a roty podpory velenia opäť po týždni stretli s deťmi zo Svidníckeho Centra pre deti a rodiny.

Popoludní, 22.júla, tak znovu spríjemnili ich letný tábor v chatovom komplexe v obci Vyšná Pisaná, vďaka dynamickým či statickým ukážkam a spoločným hrám.

Priebeh branno – športového popoludnia bol podobný ako predchádzajúci týždeň. Po tvorbe znakov a pokrikov jednotlivých súťažných tímov, čakali detí v areáli chatového komplexu statické ukážky techniky, zbraní a výstroje, maľovanie na tvár maskovacími farbami, ukážka zdravotníckej prípravy, či topografickej orientácie a práce s mapou a buzolou. Nechýbala ani dynamická ukážka sebaobrany príslušníkov roty podpory velenia. Deti si mohli zmerať sily v rôznych disciplínach ako prekážková dráha, hod granátom či streľba zo vzduchovky.

Zamestnanci CDaR si pre vojakov pripravili pohostenie a aktivita bola ukončená vyhodnotením súťaže a ocenením najlepšieho tímu a jednotlivcov. Deti, vychovávatelia, riaditeľ centra pán Ľubomír Sluk a v neposlednom rade aj vojaci sa už teraz tešia na ďalšiu spoluprácu a spoločnú aktivitu, ktorá sa bude konať koncom augusta v areáli Centra pre deti a rodiny vo Svidníku.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: npor. Mgr. Barbora Dikyová
Foto: 2. mechanizovaná brigáda Prešov, Ozbrojené sily SR

Súvisiaci článok:
Športový deň v Bernolákove

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.