MENU

Minister obrany Jaroslav Naď rokoval

s rumunskou veľvyslankyňou S. Arhire


V diskusii o aktuálnych otázkach obrany a bezpečnosti vrátane súčasných výziev v medzinárodnom prostredí, potvrdili včera na pôde rezortu obrany minister obrany Jaroslav Naď a veľvyslankyňa Rumunska Steluţa Arhire záujem o ďalší rozvoj a prehlbovanie spolupráce v tejto oblasti medzi oboma štátmi tak na bilaterálnej, ako aj multilaterálnej úrovni.

„Úzke historické väzby medzi Slovenskom a Rumunskom, členstvo oboch štátov v EÚ a NATO tvoria vynikajúce podmienky pre ešte intenzívnejší rozvoj spolupráce. Som veľmi rád, že som dnes mohol pani veľvyslankyni predstaviť naše priority a taktiež prediskutovať možnosti posilnenia vzájomných vzťahov v politicko-vojenskej oblasti,“ uviedol po stretnutí šéf rezortu obrany J. Naď.

Počas stretnutia vyzdvihol minister Naď účasť príslušníka rumunských ozbrojených síl v štruktúre Centra výnimočnosti NATO v Trenčíne pre oblasť likvidácie výbušných materiálov, ako aj diskusiu o spolupráci vzdušných síl oboch krajín v oblasti protivzdušnej obrany v rámci spoločných výcvikov a cvičení Severoatlantickej aliancie. Na záver stretnutia predstavil rumunskej veľvyslankyni Ahrire modernizačné projekty ozbrojených síl, a tiež plánovanú revíziu strategických dokumentov. Diskusia bola venovaná aj plneniu medzinárodných záväzkov, ktoré krajinám vyplávajú z členstva v EÚ a NATO.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.