MENU

Príslušníci 2. mb cez víkend opäť pomáhali

Na základe požiadavky krízového štábu poskytli príslušníci 2.mechanizovanej brigády uplynulý víkend, 18. a 19. júla, sily a prostriedky na odstránenie následkov povodne, ktorá zasiahla obec Ňagov v okrese Medzilaborce.

Vzhľadom na nedostupný terén pre prístup techniky, starosta obce Ňagov pán Vladimír Roháč požiadal o manuálnu pomoc pri prácach, ktoré bolo potrebné vykonať. Po vykonaní prvotných prác obyvateľmi a dobrovoľnými hasičmi bolo v sobotu, 18.júla, nasadených 11 profesionálnych vojakov zo Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach. Do neskorých večerných hodín sa podieľali na odstraňovaní zeminy po zosuve podmáčaného svahu, ktorý sa zosunul na rodinný dom. Nasledujúci deň ďalších 22 profesionálnych vojakov pokračovalo v prácach spojených s vrecovaním piesku a ukladaním vriec na kritické miesta pre spevnenie svahu a zastavenie ďalšieho zosuvu zeminy.

Hoci nepriaznivé počasie komplikovalo priebeh prác, vplyvom ktorého dochádzalo k ďalším zosuvom, skupine pod velením veliaceho poddôstojníka delostreleckej prieskumnej batérie nadrotmajstra Jozefa Blaňára sa podarilo práce úspešne dokončiť a napomôcť tak k splneniu úloh domáceho krízového manažmentu orgánom štátnej správy, samosprávy a obyvateľstvu pri ohrození ich života a majetku.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: npor. Mgr. Barbora Dikyová /r
Foto: 2. mechanizovaná brigáda Prešov, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.