MENU

Minister obrany Jaroslav Naď vycestoval

do muničného skladu v Trenčíne


Minister obrany SR Jaroslav Naď, štátny tajomník rezortu Marian Majer a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko v stredu 15. júla vycestovali do Trenčína - Kubrej, kde navštívili muničný sklad Ozbrojených síl SR. Urobili tak aj vzhľadom na medializované informácie v súvislosti s petíciou za odstránenie tohto muničného skladu.

„Aj po osobnej návšteve muničného skladu v Trenčíne – Kubrej môžem opäť iba potvrdiť, že akékoľvek snahy o vzbudzovanie strachu v súvislosti s bezpečnosťou obyvateľov priľahlých lokalít považujem za umelé a zbytočné divadlo. Skladovanie munície v sklade spĺňa všetky interné a zákonne stanovené podmienky a normy. Sklad je bezpečný a riziko nepriaznivých dopadov na okolité priestory, pri dodržaní bezpečnostných pásiem v okolí muničného skladu, je naozaj minimálne,“ zdôraznil minister obrany J. Naď.

Šéf rezortu obrany v Trenčíne v rámci pracovného výjazdu navštívil aj Úrad logistického zabezpečenia Ozbrojených síl SR. Informoval sa o aktuálnych úlohách úradu ako logistického garanta v rámci ozbrojených síl, jeho službách, ako aj pôsobnosti. Zaujímal sa tiež o to, ako môže rezort obrany prispieť k zefektívneniu logistických procesov, ktoré tento vojenský útvar zabezpečuje.

Na vojnovom cintoríne v Trenčíne – Kubrej si minister tichou pietnou spomienkou uctil pamiatku hrdinov 1. svetovej vojny. Pri tejto príležitosti ocenil iniciatívu Klubu generálov SR, vďaka ktorej bol cintorín zrekonštruovaný.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.