MENU

Minister obrany Jaroslav Naď sa rozlúčil

s britským veľvyslancom A. Garthom


Minister obrany SR Jaroslav Naď včer na pôde rezortu obrany prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska akreditovaného v Slovenskej republike Andrewa Gartha. Išlo o rozlúčkové stretnutie, keďže A. Garth končí svoje pôsobenie na poste veľvyslanca Spojeného kráľovstva na Slovensku. Pri tejto príležitosti mu šéf rezortu obrany udelil medailu ministra obrany SR I. stupňa.

Minister obrany J. Naď poďakoval britskému veľvyslancovi za prácu v prospech slovensko-britských vzťahov počas takmer šesťročného obdobia, ktoré Garth strávil na Slovensku. „Jeho podpora prispela k úzkemu a strategickému partnerstvu medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom. Dúfame, že tak spolupráca, ako aj aktivity pozastavené v dôsledku pandémie Covid-19 sa čoskoro obnovia,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Počas stretnutia šéf rezortu obrany vyzdvihol jednotlivé oblasti bilaterálnej spolupráce vrátane obnovenia účasti slovenského zástupcu na kurze Kráľovskej vysokej školy obranných štúdií a možnosti výcviku príslušníkov Ozbrojených síl SR vo výcvikovom centre hasičov v Spojenom kráľovstve. Zároveň uistil veľvyslanca A. Gartha o zámere pokračovať v plnení záväzkov v rámci NATO a vyjadril tiež podporu ďalšej spolupráci aj po brexite.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.