MENU

Slovenský štít 2020

- Hlavná plánovacia konferencia cvičenia


Zástupcovia všetkých zložiek ozbrojených síl a našich partnerov z V4 a USA od pondelka 6. júla do stredy rokovali v priestoroch Centra výcviku Lešť o zámere a pláne na vykonanie najväčšieho cvičenia s medzinárodnou účasťou na území Slovenska v tomto roku.

Pod vedením náčelníka odboru výcviku (J-7) Generálneho štábu OSSR plukovníka Norberta Hríba experti doladili zámer a odsúhlasili očakávanú účasť partnerských krajín. Súčasťou konferencie bola aj vzdušná rekognoskácia z vrtuľníkov Uh-60 priestorov centra v ktorých budú prebiehať obe časti cvičenia, ako je veliteľsko-štábna, kedy jednotlivé veliteľstvá a štáby brigád a práporov budú riešiť simulované situácie v poľných podmienkach, tak aj tzv. „živá“ časť ktorá vyvrcholí ostrou streľbou a taktickými manévrami jednotiek v poli.

Plánovanie cvičenia bolo poznamenané pandémiou ochorenia Covid-19 a aj preto museli byť do plánu zahrnuté hygienicko-epidemiologické opatrenia vrátane obmedzenia počtu cvičiacich na jednom mieste, využitie celého spektra výcvikových priestorov ozbrojených síl ale aj dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení a dezinfekcie priestorov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: OOd NGŠ, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.