MENU

Minister obrany Jaroslav Naď diskutoval

so zahraničnopolitickými partnermi


Minister obrany Jaroslav Naď sa dnes stretol s pridelencom obrany USA pplk. Jakubom Andrewsom pri príležitosti ukončenia jeho pôsobenia vo funkcii pridelenca.

Počas stretnutia vyzdvihol vysokú úroveň bilaterálnej spolupráce medzi Slovenskou republikou a USA v politicko-vojenskej oblasti a ocenil tiež význam jej posilňovania aj v budúcnosti. Šéf rezortu obrany prijal dnes v priestoroch rezortu obrany aj veľvyslankyňu Indonézskej republiky Adiyatwidi Adiwoso Asmadyovú. Stretnutiu dominovali otázky rozširovania spolupráce medzi oboma krajinami v oblasti obrany a bezpečnosti, a tiež aktuálny vývoj situácie v súvislosti s Covid-19 vrátane pôsobenia príslušníkov ozbrojených síl v boji s pandémiou. Spolu s veľvyslankyňou sa na stretnutí zúčastnila vedúca kancelárie a politického oddelenia veľvyslanectva Indonézskej republiky v SR Dian Priheryanti Havid.

„Euroatlantická zahranično-politická orientácia Slovenska, ale najmä odhodlanie spolupracovať a aktívna účasť na riešení bezpečnostných výziev, je základným predpokladom ich úspešného zvládnutia. S tým je, samozrejme, spojená nevyhnutná spolupráca tak na bilaterálnej, ako aj multilaterálnej úrovni. Je preto dôležité, aby sme naďalej spoločne hľadali v tejto oblasti ďalšie prieniky a zároveň vytvárali priestor na jej zintenzívnenie,“ konštatoval minister obrany Jaroslav Naď počas rozlúčkového stretnutia s pridelencom obrany USA plk. Jakubom Andrewsom. Pri tejto príležitosti mu poďakoval za doterajšiu spoluprácu a zároveň ho ocenil pamätnou medailou ministra obrany II. stupňa.

Stretnutie šéfa rezortu obrany a veľvyslankyne Indonézskej republiky A. A. Asmadyovej bolo venované otázkam podpory vzájomnej spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany. „S Indonézskou republikou máme dlhoročné priateľské vzťahy už od čias Československa. Preto verím, že spoluprácu máme kam posunúť, na čom sme sa zhodli aj s pani veľvyslankyňou,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď. Informoval ju tiež o plánovej účasti Slovenskej republiky na výstave Indo Defence 2020 v Jakarte. Témou diskusie boli aj priority rezortu obrany a plnenie záväzkov v rámci medzinárodného krízového manažmentu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
Rozlúčka s vojenskými diplomatmi

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.