MENU

Vojaci osadili v obci Zubné náhradné premostenie,

ktoré nahradí strhnutý most


Príslušníci Ozbrojených síl SR v sobotu 27. júna v obci Zubné zabezpečili náhradné premostenie, ktoré nahradí strhnutý most a opäť spojí časti obce. Mostovka Ozbrojených síl SR bude v obci tak dlho, ako to bude potrebné.

„Naši vojaci odvádzajú v rámci domáceho krízového manažmentu úžasnú prácu. Potvrdzujú, že sú pripravení pomáhať všade, kde je to potrebné. Za ich nasadenie im patrí úprimná vďaka, ktorú prejavili aj samotní obyvatelia obce Zubné,“ vyzdvihol v tejto súvislosti minister obrany SR Jaroslav Naď.

Šéf rezortu obrany poďakoval tiež za rýchlu súčinnosť všetkým zúčastneným zložkám a inštitúciám, vďaka ktorým bolo možné mostný tank MT-55A a mostovku prepraviť do obce Zubné už v krátkom čase po záplavách. „Naozaj srdečná vďaka Slovenskej správe ciest, Železniciam Slovenskej republiky a osobitne ministrovi dopravy a výstavby SR Andrejovi Doležalovi. Takto by mala vyzerať spolupráca medzi členmi vlády pri konkrétnej a rýchlej pomoci občanom, ktorí sa ocitnú v núdzi,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Dodal tiež, že išlo o náročnú prepravu najmä vzhľadom na rozsah prepravovanej techniky (70 ton) a ťažko dostupný terén.

Profesionálni vojaci pomáhajú naďalej aj v obci Pichne, ktorá bola v uplynulých dňoch tiež zasiahnutá prívalovými vlnami dažďa. V súčasnosti je do obce nasadených 23 príslušníkov Ozbrojených síl SR, ktorí na mieste pokračujú s čistením a spevňovaním brehov miestneho toku, pokračovať tam budú podľa požiadaviek starostu obce aj v nasledujúcich dňoch.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.