MENU

Minister Naď rokoval s holandským veľvyslancom

Henkom Cor van der Kwastom


Minister obrany Jaroslav Naď prijal v utorok 23. júna na pôde rezortu obrany mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Holandského kráľovstva Henka Cor van der Kwasta, ktorý sa mu pri tejto príležitosti predstavil vo funkcii veľvyslanca. Témou spoločného rozhovoru boli aktuálne témy v oblasti obrany a bezpečnosti, priority súčasného vedenia rezortu obrany, ako aj modernizácia Ozbrojených síl SR.

„Slovenská republika sa od svojho vstupu do euroatlantických štruktúr stala aktívnym a rešpektovaným členom tak EÚ, ako aj NATO. Zároveň sa vytvoril vynikajúci priestor na spoluprácu aj v politicko-vojenskej oblasti. Je dôležité, aby sme tento potenciál využívali naplno,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Ako príklad úspešnej spolupráce medzi Slovenskom a Holandským kráľovstvom uviedol nielen pôsobenie príslušníkov ozbrojených síl oboch krajín v rámci medzinárodného krízového manažmentu, účasť na spoločných medzinárodných cvičeniach, ale napríklad aj aktivity v oblasti vzdelávania a výcviku.

Šéf rezortu obrany informoval holandského veľvyslanca Henka Cor van der Kwasta aj o plnení záväzkov Slovenskej republiky vrátane pôsobenia príslušníkov Ozbrojených síl SR v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Pri tejto príležitosti mu tiež predstavil ciele a priority rezortu obrany, ako aj princípy transparentnosti v oblasti modernizácie techniky ozbrojených síl.

Počas rozhovoru vyzdvihol minister Naď úlohu slovenskej jednotky NFIU, ako aj možnosti spolupráce v oblasti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany vrátane výcviku s reálnymi chemickými látkami, ktoré pre príslušníkov ozbrojených síl ponúka Výcvikové a testovacie centrum RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.