MENU

Rozlúčka so zástupcom veliteľa VePBA

Dňa 11. júna sa na nástupisku útvaru v kasárňach Vajnory uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava (VePBA) pri príležitosti odchodu podplukovníka Romana Grnáča z postu zástupcu veliteľa VePBA. Pred nastúpenými jednotkami mu bol prečítaný personálny rozkaz riaditeľa PÚ OS SR, ktorým bol dňa 15. júna vyčlenený na plnenie úloh k Vojenskej kancelárii prezidenta SR.

Podplukovník Grnáč pôsobil na Veliteľstve posádky takmer desať rokov na funkciách veliteľ Čestnej stráže OS SR a zástupca veliteľa VePBA. Veliteľ VePBA plukovník Milde mu vo svojom príhovore poďakoval za vykonanú prácu počas pôsobenia vo Veliteľstve posádky a v mene všetkých príslušníkov VePBA mu zaželal predovšetkým veľa zdravia a úspechov v ďalšej práci na novom pôsobisku. Ako symbol poďakovania odovzdal plukovník Milde podplukovníkovi Grnáčovi pamätnú plaketu.

Veliteľ využil spoločný nástup všetkých jednotiek VePBA, ktorý sa uskutočnil po prvý krát od vyhlásenia núdzového stavu na území Slovenska v dôsledku pandémie nového koronavírusu takmer po troch mesiacoch, na poďakovanie príslušníkom útvaru. Vo svojom príhovore vyzdvihol osobné nasadenie a profesionálny prístup, s akým celý útvar vo veľmi krátkom čase flexibilne zareagoval.

Príslušníci čestnej stráže, vojenských hudieb, roty podpory velenia GŠ OS SR ako aj príslušníci štábu Veliteľstva VePBA plnili asistenčné úlohy na piatich hraničných priechodoch, v troch nemocniciach, v dvoch karanténnych centrách. Vytvárali a doposiaľ zabezpečujú Spoločné Operačné Centrum GŠ. Pomáhali pri budovaní karanténneho centra pre sociálne znevýhodnených občanov Bratislavy, zabezpečovali prepravu vzoriek na testovanie a vykonávali vykládky lietadiel, ktoré na územie SR dovážali tak potrebný zdravotnícky materiál.

Počas slávnostného nástupu odovzdal veliteľ ocenenia vybraným príslušníkom VePBA z úrovne ministra obrany SR a náčelníka Generálneho štábu OS SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: npor. Mgr. Zuzana Lančaričová /r
Foto: čat. Stanislav Duplinský, Veliteľstvo posádky Bratislava, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.