MENU

Dezinformácie a ďalšie formy hybridných hrozieb

predstavujú komplexnú výzvu pre štát a spoločnosť


V priestoroch Ministerstva obrany SR sa v stredu 3. júna uskutočnilo rokovanie štátnych tajomníkov celkovo ôsmich rezortov a vedúcich predstaviteľov bezpečnostných orgánov štátu. Cieľom stretnutia bolo naštartovať procesy prípravy akčného plánu boja proti hybridným hrozbám a dezinformáciám, ako jedného zo záväzkov Programového vyhlásenia vlády SR.

Pracovné stretnutie tajomníkov z rezortov obrany, vnútra, diplomacie, hospodárstva, dopravy, školstva, zdravotníctva, predstaviteľov Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Slovenskej informačnej služby, Národného bezpečnostného úradu a Kancelárie bezpečnostnej rady SR inicioval štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer. Ústrednou témou rokovania bola diskusia o možných spôsoboch budúcej spolupráce rezortov v problematike hybridných hrozieb a v predchádzaní šírenia dezinformácii.

„Zmena bezpečnostného prostredia nás núti reagovať hľadaním nástrojov a foriem spolupráce naprieč všetkými ministerstvami. Dezinformácie a ďalšie formy hybridných hrozieb dnes nie sú len problémom pre bezpečnostné zložky a silové rezorty, ale predstavujú komplexnú výzvu pre náš štát a našu spoločnosť ako takú. Pevne verím, dnešné stretnutie odštartuje proces, ktorý zlepší pripravenosť štátu reagovať na širokú škálu výziev, a tým pádom bude aj jasnou pridanou hodnotou pre našu bezpečnosť,“ povedal Marian Majer.

Súčasťou diskusie bola tiež výmena rezortných perspektív a priorít na poli boja proti hybridným hrozbám a hľadanie najvhodnejšej podoby medzirezortnej koordinácie, tak na politickej, ako aj na expertnej úrovni. Štátni tajomníci sa dnes dohodli na ďalšom postupe pri tvorbe akčného plánu, spoločnej koordinácii, ako aj s tým súvisiacich stretnutiach.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.