MENU

Minister obrany Jaroslav Naď pokračuje

v návšteve útvarov Ozbrojených síl SR


Vedenie rezortu obrany a ozbrojených síl aj dnes pokračovalo v pracovnom výjazde do vojenských útvarov, tentokrát na západnom Slovensku.

Minister obrany SR Jaroslav Naď spolu so štátnym tajomníkom rezortu Marianom Majerom a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Danielom Zmekom navštívili Dopravné krídlo generála M. R. Štefánika v Kuchyni, štátny podnik Vojenské lesy a majetky v Malackách a Vojenský technický a skúšobný ústav na Záhorí.

„Som rád, že som mal príležitosť podať ruku príslušníkom Dopravného krídla Kuchyňa a poďakovať im aj takto osobne za prácu nielen v rámci štandardného plnenia úloh, ale tiež za oduševnené nasadenie vždy, keď je to potrebné. Napríklad aj nedávno pri repatriácii občanov, či hasení lesného požiaru,“ vyzdvihol minister obrany Jaroslav Naď. „Naši vojaci robia naozaj skvelú prácu a my im chceme zabezpečiť všetko, čo pre kvalitné plnenie svojich úloh potrebujú. Po dnešnom výjazde však môžem opäť zhodnotiť, že aj na západnom Slovensku nás čaká veľa práce a výziev,“ dodal.

Témou rozhovoru na dopravnom krídle bola aj plánovaná rekonštrukcia letiska Kuchyňa, ktorú schválila vláda SR. V rámci nej bude zrekonštruovaná a rozšírená prevádzková plocha tak, aby sa vytvoril dostatočný priestor pre leteckú techniku ozbrojených síl. Na letisko do Kuchyne bude v budúcnosti tiež potrebné presunúť aj techniku z Leteckej základne Sliač, ktorá sa bude pripravovať na dodanie stíhacích lietadiel F-16.

Šéf rezortu obrany sa v rámci pracovného výjazdu zaujímal aj o reálny stav Vojenského technického a skúšobného ústavu na Záhorí, ktorý sa špecializuje na výskum, vývoj, skúšobnú činnosť a vedecko-technické služby súvisiace najmä s vojenským materiálom pre rezort obrany a pre domáce a medzinárodné výrobné a obchodné organizácie.

V rámci výjazdového rokovania vo Vojenskom obvode Záhorie dnes minister navštívil aj štátny podnik Vojenské lesy a majetky – Odštepný závod Malacky. Generálny riaditeľ podniku ho priamo vo zvernici Hlboká mláka informoval o výkone práva poľovníctva v rámci organizácie, o škodách spôsobených zverou, projektoch protipovodňových opatrení v povodí Balážovho potoka a toku Maliny, ako aj o problémoch s premnožením podkôrneho hmyzu a sucha v borovicových porastoch.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiace články:
Minister obrany J. Naď sa pozrel na reálny stav útvarov v Nitre a Seredi
Rakeťáci sa predstavili novému vedeniu rezortu obrany
Návšteva ministra obrany v Nitre
Návšteva ministra obrany v ženijnom prápore
Pracovná návšteva ministra obrany Slovenskej republiky

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.