MENU

Minister Naď rokoval s rakúskou veľvyslankyňou

Minister obrany Jaroslav Naď prijal včera na pôde rezortu obrany veľvyslankyňu Rakúska Margit Bruck-Friedrichovú. Počas ich prvého spoločného stretnutia jej predstavil priority rezortu v oblasti obrany a bezpečnosti.

Diskutovali tiež o ďalších možnostiach rozvoja spolupráce tak na bilaterálnej úrovni, regionálnej úrovni, ako aj v rámci EÚ. Pozornosť bola venovaná tiež aktuálnej situácii a medzinárodnej spolupráci v súvislosti s pandémiou COVID-19. Veľvyslankyňu počas stretnutia sprevádzal pridelenec obrany Rakúska akreditovaný pre Slovensko plukovník Karl Fitsch.

„Regionálny charakter vzájomných vzťahov medzi Slovenskom a Rakúskom vytvára vynikajúcu príležitosť aj pre ďalší rozvoj spolupráce oboch krajín, nevynímajúc oblasť obrany a bezpečnosti,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď. Pri tejto príležitosti ocenil spoluprácu v oblasti vzdelávania a výcviku príslušníkov ozbrojených síl, ako aj ich pravidelnú účasť na nami organizovanom medzinárodnom cvičení v oblasti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO) Toxic Valley. Taktiež vyzdvihol spoluprácu rezortov obrany v rámci Stredoeurópskej obrannej spolupráce (CEDC), ktorá je dlhodobo na vysokej úrovni.

Šéf rezortu obrany zároveň priblížil priority rezortu obrany a predstavil rakúskej veľvyslankyni M. Bruck-Friedrichovej princípy a kroky súčasného vedenia ministerstva obrany v oblasti obstarávania novej techniky pre profesionálnych vojakov, ako aj ciele v oblasti rozvoja infraštruktúry. Diskutovali tiež o pôsobení príslušníkov ozbrojených síl v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu so zameraním sa na región západného Balkánu a tiež o opatreniach rezortov oboch krajín v boji s pandémiou COVID-19. Minister Naď počas stretnutia informoval aj o príprave novej Bezpečnostnej a Obrannej stratégie SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.