MENU

Podporou domáceho obranného priemyslu

môžeme prispieť k ekonomickému rozvoju regiónov Slovenska


Primeranou podporou domáceho obranného priemyslu môže rezort obrany prispieť k rozvoju zamestnanosti a ekonomickému rastu v jednotlivých regiónoch Slovenska.

Konštatoval to v sobotu 23. mája minister obrany Jaroslav Naď pri príležitosti návštevy zbrojárenského podniku ZVS Holding v Snine, ktorého 50-percentným spoluvlastníkom je ministerstvo obrany. V rámci výjazdu v sobotu navštívil aj Vojenský výcvikový priestor v Kamenici nad Cirochou a diskutoval tiež s primátorkou mesta Snina Danielou Galandovou.

„Dnes som mal opäť príležitosť diskutovať s predstaviteľmi zbrojárskeho podniku o tom, ako môže rezort obrany prispieť k jeho podpore. Pretože cieľom rezortu je nájsť aj v tejto oblasti také riešenia, ktoré v konečnom dôsledku prispejú k rozvoju konkurencieschopnosti týchto podnikov a tým aj naštartovaniu ekonomiky štátu,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

Minister Naď zároveň ocenil, že počas predchádzajúcich dní mal v rámci návštev vojenských útvarov jedinečnú možnosť dozvedieť sa viac o ich zameraní a spôsobilostiach. Taktiež ocenil, že počas týchto stretnutí mohol s profesionálnymi vojakmi a vojačkami diskutovať o tom, čo potrebujú a ako vie rezort uľahčiť ich prácu.

Súčasťou pracovného výjazdu šéfa rezortu obrany bola v uplynulých dňoch návšteva 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, Zásobovacej základne II, 11. mechanizovaného práporu, opravárenského práporu a Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. Minister Naď navštívil tiež vojenské útvary v Prešove – Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády vrátane práporu ISTAR a vrtuľníkové krídlo.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR /r

Súvisiace články:
Predstavitelia rezortu obrany navštívili vojenské útvary v Prešove
Vrtuľníkové krídlo navštívil minister obrany

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.